Olen toiminut kuvataiteilijana melkein 20 vuotta. Taiteeni keskiössä on ollut muutos ja monet taidetekniikat. Näen ihmisissä koko ajan enemmän ja enemmän valmista omaa yhteyttä kuvataiteisiin heidän sisällään. Jostain syystä kaikilla se ei ole auennut vielä ja sitä ei ole tuettu aukeamaan.

Tästä tahdosta kannustaa visuaalisuuden avautumista on syntynyt #SAAPUA- taidepuheiden pilottiprojekti, johon tukijani #HCPSPIRIT antaa minulle täydet taiteelliset vapaudet. Kierrän puhumassa yleisölle visuaalisuuden voimaannuttavasta roolista arjessa ja puheissani tuon näkökulmia, joilla pyrin tukemaan kuulijoiden omaa yhteyttä sekä aitoa identiteettiä kuvalliseen ilmaisuun.

Arjessa me vastaanotamme kuvaa koko ajan. Valoa, varjoa, väriä, viivaa ja liikkuvia kuvan rakenteita. Näistä puheissa myös kerron. Kuva on ihmiselle ominainen tapa vastaanottaa viestiä, ja sen rooli on siten tärkeä meille. #SAAPUA lähestyy kuvataidetta ihmisen valmiudesta käsin ja uskoo, että ympärillämme on lukuisia löytymättömiä kuvataiteen lahjakkuuksia eri ikäryhmistä ja eri taustoista. Taide ei ole erillinen arjesta, vaan se on sitä rikastuttava niin kokemuksena kuin oman ilmaisun lähteenä.

Kun yhteys aitoon identiteettiin sisällä aukeaa, löytyy sieltä myös se taiteilija kuka me kukin yksilöinä olemme.  Kuvallisen ilmaisun syveneminen avaa myös kuvallisen viestinnän merkitysten tunnistamista elämässä.

Kuvataiteilijana ilahdun erityisen paljon, jos voin tarjota kuulijoille kannustusta ja iloa oman kuvataiteensa voimaantumisen äärellä.

Kuvataiteilija Sini Kunnas – Helsinki

Kunnas oli puhumassa PIHALLA!? -taidenäyttelyn avajaisissa 3.9. Annantalolla, Helsingissä.