Rakkaudesta puhutaan harkiten, hiljaa, lähes kuiskaten. Kuitenkin kaikki ihmiset tarvitsevat rakkautta, rakastetuksi tulemista ja kohdetta omalle rakkaudelleen. Sijaishuollossa tarvitaan usein lupa rakastaa. Lupa biologiselta suvulta rakastaa sijaisvanhempia ja –sisaruksia; lupa itseltä rakastaa jonkun toisen lasta, joka saattaa jo vuoden päästä muuttaa pois; lupa työnantajalta rakastaa lastenkodin lapsia; lupa itseltä uskaltaa rakastaa taas, vaikka viimeksi sattuikin. Tarvitaan tukea rakastamiseen ja sen opetteluun. Tarvitaan rakkauden tekoja, joilla osoitetaan kiintymystä ja välittämistä. Tarvitaan enemmän rakkautta.

Rakkaus-teemalla nostamme lastensuojelun 2020 –luvulle. Se on uuden sukupolven viesti, jossa lastensuojelun asiakkaan ovat tuettuina, ei leimattuina.

#hyvämeissä #rakkauslastensuojelussa #yhdessäkoettua