Jatketaan keskustelua rakkaudesta lastensuojelussa. Saako rakkauteen tottua sijaishuollon järjestelmissä? Rakkaus on yksi ihmisen keskeisimmistä tarpeista elämässä. Onko lastensuojelun piirissä olevilla lapsilla ja nuorilla mahdollisuutta tottua rakkauteen, jota heille osoitetaan? Mitä tapahtuu, kun antaa itselleen luvan vastaanottaan rakkautta ja välittämistä? Miltä tuntuu, kun itse osoittaa välittämistä muille?

Lapset ja nuoret voivat kiinnittyä ihmisten lisäksi myös paikkoihin, maisemiin, omaan huoneeseen, esineisiin tai eläimiin. Jatkuvan asuinpaikkojen vaihtumisen myötä he saattavat joutua luopumaan tärkeiksi kokemistaan asioista ja rakkauden kohteistaan. Kun vaalimme lasten ja nuorten arvokkaita ja merkityksellisiä asioita, vahvistamme samalla heidän jatkuvuuden tunnettaan elämässään.

#hyvämeissä #rakkauslastensuojelussa #yhdessäkoettua

Kuva: Anna-Maria Koskinen