Sijaishuollon piirissä olevien lasten ja nuorten määrä on noin 18 000. Lastensuojelun palveluiden piirissä lapsia ja nuoria on vajaa 80 000.

Yksi kiertueemme keskeisimmistä viesteistämme onkin, että lastensuojelun ja sijaishuollon piirissä olevat lapset ja nuoret eivät ole yksin. Meidän tehtävänämme on myös varmistaa, että nämä lapset ja nuoret saavat kokea vertaisuuden kokemuksia. Kuvassa oleva lause, ”vertaiset ymmärtävät paremmin”, on suora lainaus eräältä tapahtumiemme osanottajalta.

Vertaisuuden kokemukset lievittävät muun muassa häpeää, mutta tarjoavat usein myös uuden näkökulman ja merkityksen elämään. Kun häpeä väistyy, voimaantuminen vahvistuu. Ihminen kokee olevansa merkityksellinen ja arvokas.

”Helpotus, etten olekaan hullu ja yksin kokemuksieni ja muistojeni kanssa.

En olekaan mielisairas ja itsetuhoinen,

Vaan reagoinut normaalilla tavalla epänormaaleihin asioihin.

Lapsen tehtävänä ei ole olla aikuinen.

Kiitos <3”

#hyvämeissä #yhdessäkoettua