HEI!

Järjestämme lauantaina 9.9. klo 9.30-16.30 foorumin, jossa lastensuojelun sijaishuollossa olleet pääsevät jakamaan kokemuksiaan menneisyydestään ja nykyisyydestään. Foorumi on ensisijaisesti tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet sijaishuollon asiakkaina 50-90 –luvuilla. Mukaan ovat tervetulleita
myös 2000-luvun alkupuolella lastensuojelun piirissä olleet.

MUKANA!?

Foorumin teemana on MUKANA!?, joka korostaa erityisesti mukana olemista, yhteenkuulumista ja yhdessä tekemistä lastensuojelussa. Teeman kautta tarkastelemme lastensuojelukokemusten kirjoa historiallisesta näkökulmasta.

Foorumissa osallistujilla on mahdollisuus päästä jakamaan omia lastensuojeluun liittyviä kokemuksiaan. Mikä oli tärkeää sijaishuollon aikana? Minkälaista elämä sijoitettuna lapsena ja nuorena oli? Mitkä asiat ovat sen jälkeen olleet mielessä? Mitä asioita ja tarinoita pitäisi tuoda esiin? Mikä tai kuka auttoi selviytymään? Keitä henkilöitä voisi tänä päivänä kiittää?

Emme kuitenkaan jää kiinni vaikeisiin kokemuksiin, vaan korostamme toiveikkuutta tarkastelemalla menneisyyttä nykyhetken valossa: Mitä kokemuksista on opittu? Mitä meidän pitää vielä oppia?

Foorumissa paneudumme teemoihin ryhmätyöskentelyn kautta ja viemme esiin nousseet ajatukset Oulussa 14.9. järjestettävään MUKANA!? –seminaariin sekä valtakunnallisesti päättäjien tietoisuuteen. Foorumiin osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita myös seminaariin.

Foorumiin osallistuminen on luottamuksellista. Osallistujien nimiä ei julkisteta missään ja foorumin viestit välitetään nimettöminä. Foorumin vetävät psykologit Johanna Barkman (Pesäpuu ry) ja Mikko Oranen (Nuorten Ystävät). Päivän aikataulu rakentuu ryhmätyöskentelyn ympärille. Osallistujille korvataan matka- ja majoituskustannukset.

ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIETOJA

Tarkemmat ilmoittautumisohjeet ja lisätiedot saat meiltä sähköpostitse. Otamme ilmoittautumiskyselyitä vastaan 5.9. asti.

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen marjukka.koskenkorva@pesapuu.fi.