PIHALLA!? -taidenäyttelyn yhteydessä syyskuussa järjestetään myös monipuolisia työpajoja. Annantalolla näyttelyn yhteydessä toteutettavat työpajat ovat kaikille avoimia tilaisuuksia, mutta niihin tulee ilmoittautua, jotta osaamme varata tulijoille tarvikkeita. Työpajojen tarkemmat kuvaukset ja ilmoittautumisen löydät alta.

Tavataan Annantalolla!

Työpaja 1. Asiakkaasta asiantuntijaksi keskiviikkona 6.9. klo 16.30 – 19.30

Kuinka voimme vahvistaa lasten ja nuorten oman elämän asiantuntijuuden esiintuloa lastensuojelun palveluissa? Tule ideoimaan kanssamme kuinka osallisuutta voidaan lisätä lastensuojelussa. Työpaja on tarkoitettu 15-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Työpajan ohjaa projektipäällikkö Laura Sohlberg ja kokemusasiantuntija Minna Kallio, Osallisuuden Aika ry

 

PERUTTU! Työpaja 2. Kuka lohduttaisi Nyytiä? – työpaja aikuisille yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden torjuntaan sunnuntaina 10.9. klo 13.00-15.30

Tule puraisemaan Mörköä hännästä! Taidelähtöisessä työpajassa matkaamme Nyytin lailla yksinäisyyden halki kohti ystävyyttä ja yhteyttä toisiin. Sinun ei tarvitse olla taiteellisesti suuntautunut tai osata mitään. Tule sellaisena kuin olet! Tule vaikket olisikaan yksinäinen! Työpaja on tarkoitettu 15-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Vetäjinä Maaret Parviainen ja Sinikka Nurminen, ekspressiiviset taideterapeutit.

 

Työpaja 3. Pihalla omasta elämästä tiistaina 12.9. klo 16.30-19.30

Miten sosiaalipalveluiden muuttuessa voimme varmistaa, että kokemus oman elämän hallinnasta säilyy asiakkaalla? Työpajassa pohditaan uusia toimintatapoja muuttuvia palvelukokonaisuuksia ajatellen. Tule jakamaan asiantuntijuutesi yhdessä muiden kanssa! Työpaja on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille, mutta myös muille asiasta kiinnostuneille.

Työpajan ohjaavat projektipäällikkö Laura Sohlberg ja kokemusasiantuntija Minna Kallio, Osallisuuden Aika ry.

 

Työpaja 4: Tärkeät asiat keskiviikkona 13.9. klo 16.30-17.45 ja klo 18-19.15

Maalauspajassa pohditaan, mitkä asiat ovat minulle tärkeitä. Millaisia sanoja valitsen ja millainen kuva sanoista syntyykään. Työpaja tarjoaa lapselle ja aikuiselle mukavan yhdessäolon hetken. Jokainen osallistuja maalaa oman työn, jonka saa pajan päätteeksi mukaan. Aiempaa maalauskokemusta ei tarvita.

Sama työpaja toteutetaan kaksi kertaa, joista ensimmäinen 6-11 vuotiaalle lapselle yhdessä aikuisen kanssa ja jälkimmäinen paja 12-17 vuotiaalle lapselle yhdessä aikuisen kanssa. Yhteen pajaan osallistuu max. 10 lapsi-aikuinen paria.

Työpajan ohjaavat Ensi- ja turvakotien liiton Ero lapsiperheessä työn kokemusasiantuntijat ratkaisukeskeisten taideterapeuttisten menetelmien ohjaaja Sari Masalin-Miettinen, kuvataiteilija Päivi Karhumetsä sekä lähihoitaja-opiskelija Minnan Wahlsted.

 

PERUTTU! Työpaja 5. Ystävyys-työpaja tiistaina 19.9. klo 15-16:30 ja klo 17.00-18.30

Minkälainen on hyvä ystävä? Tule suunnittelemaan valokuva ystävyys-teemalla. Voit askarrella, piirtää tai kirjoittaa ajatuksiasi ystävyydestä. Kuva otetaan sinusta polaroid-kameralla ja saat kuvan mukaasi! Työpaja on suunnattu 10-13 -vuotiaille lapsille.

Työpajat ohjaavat Helsingin Diakonissalaitoksen Perhetalkoot-toiminnan työntekijät.

 

Työpaja 6. Hetki kuvassa –sukellus tiistaina 26.9. klo 16.00-19.00

Työpajassa uppoudutaan taidenäyttelyn upeisiin teoksiin. Osallistujat pääsevät pysähtymään itseään eniten puhuttavimman taideteoksen äärelle ja tutkimaan sen herättämiä ajatuksia ja tunteita. Yhteen kuvaan mahtuu kokonainen maailma. Kuva voi tarjota katsojalleen uudenlaisia näkökulmia omaan elämään, niistä voi aueta vaihtoehtoisia reittejä ja niiden kautta voi oivaltaa ratkaisuja nykyhetkeen.

Työpajan ohjaavat psykologi Johanna Barkman (Pesäpuu ry) ja toiminnanohjaaja Minna Kolsi (Helsingin kaupunki, Lastensuojelun Palvelut).

+ Tiistaina 26.9. klo 11.00-15.00 Hetki kuvassa -sukellus pop up

Tule tekemään kuvaan sukellusta omaan tahtiisi. Ohjaajamme ovat paikalla opastamalla sukelluksen pariin klo 11 – 15, jona aikana sukeltamaan pääsee non-stoppina kuka vaan ilman ilmoittautumista. Tervetuloa!

 

Työpaja 7. Unelmatyöpaja keskiviikkona 27.9. klo 16.00–19.00

Unelmia on hyvä olla meillä jokaisella, jotta olisi jotain mitä tavoitella. Ne voivat olla pieniä, suuria, hullunkurisia, arkisia tai mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Ei ole olemassa vääriä tai oikeita unelmia, on vain unelmia, jotka kertovat siitä, mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä. Työpajassa rakennetaan tulevaisuudelle unelmakarttaa ja tutkitaan sen kautta omaa elämää, nyt ja tulevaisuudessa.

Työpajan ohjaavat psykologi Johanna Barkman ja kokemusasiantuntija Helena Inkinen, Pesäpuu ry.

+ Keskiviikkona 27.9. klo 11.00-15.00 Unelma-pop up

Tule tekemään itsellesi oma lompakkounelma matkaan mukaan. Ohjaajamme ovat paikalla opastamalla lompakkounelman teossa klo 11 – 15, jona aikana työskentelemään pääsee non-stoppina kuka vaan ilman ilmoittautumista. Tervetuloa!

 

Työpaja 8. Keskustelucafe sunnuntaina 1.10. klo 14.00-16.00

Tule nauttimaan kupponen kuumaa ja vaihtamaan ajatuksia lastensuojelusta. Kuvaus tarkentuu.

Keskustelua johtaa lastensuojelun asiantuntijanuoret.

Yhteistyökumppanit

Ehjä ry

Ensi- ja turvakotien liitto

Helsingin Diakonissalaitos Perhetalkoot-toiminta

Helsingin perhehoito

Mitä sulle kuuluu? -nuorten kehittäjäryhmä

Osallisuuden Aika ry

PePPi -hanke

Stadin Vahvat Vaikuttajat -kehittäjäryhmä

Yhteiset Lapsemme